Rekordmånga anmälda till Stafettfesten!

Måndagen den 13 maj, traditionsenligt samma vecka som Stafettkarnevalen går av stapeln i Helsingfors, är det dags för Ålands egen motsvarighet Stafettfesten. Evenemanget brukar vara en löparfest och en fin start på sommaren, med deltagare från skolor på hela Åland.

Det här är särskilt sant i år, då anmälan nu har stängt och vi kan konstatera att Stafettfesten 2024 kommer att bli den största Stafettfesten åtminstone sedan det nya konceptet infördes efter pandemin – 128 lag från 15 olika skolor kommer att stå på startlinjen under kvällen. Detta kan jämföras med 97 respektive 91 lag under de två senaste åren.

Övernäs och Kyrkby högstadieskolor är de skolor som ställer upp med flest lag med 16 lag vardera. Bland lågstadierna är det Ytternäs (12 lag), Källbo (12 lag) och Sunds skola (10 lag) som lyckats samla flest löpare. Särskilt roligt är också att Ålands Lyceum för första gången på länge deltar, och har inte mindre än 7 lag på startlinjen.

Kvällens första start går av stapeln kl. 18.00 och enligt tidsschemat ska sista löpare vara i mål drygt tre timmar senare. IF Åland Friidrott kommer att ha ett litet café på plats, där man gärna köpa något gott att äta och dricka för att stöda föreningens verksamhet. Kvällens speaker är André Karring, så räkna med bra drag!

Viktiga länkar att hålla koll på:

Slutligen vill vi från arrangörshåll framföra vårt varmaste tack till Stafettfestens tävlingssponsor S-market, som gör kvällen möjlig. Tack!

Tack till Stafettfestens tävlingssponsor S-market.

Kategorier:
Stafett Tävling