Danielsson och Janlöv åländska mästare i terränglöpning

På onsdagskvällen avgjordes de åländska mästerskapen i terränglöpning vid Vikingavallen i Jomala. Samtidigt anordnades också en distriktstävling i terränglöpning för de yngre åldersklasserna. Förhållandena var fina för terränglöpning, deltagarantalet bra med 54 deltagare på startlinjen och bansträckningen relativt tuff, med åtskilliga gupp, vattenpölar och backar runt enkilometersslingan.

I seniorklassen för damer var det Karina Danielsson som gick segrande ur loppet framför Marina Donner och Marika Kvarnström. På herrsidan segrade Matti Janlöv framför Tobias Sjöblom. Veternaklasserna var populära, och i H40-klassen segrade Daniel Kvarnström, medan Owe Sjöblom tog hem guldmedaljen i H50. I 17-årsklassen blev det två färska åländska mästare från hushållet Lindblom, då syskonen Nora och Aron tog varsin seger.

Bland de yngre klasserna var P11 den rikaste på deltagare, där det var Eddie Furu som lyckades ta segern i ett startfält bestående av inte mindre än 14 deltagare. Eddies bror Morgan bärgade dessutom guldet i P15-klassen. F15-klassen vanns i sin tur av Elvira Lindholm.

Resultat

Via länkarna ovan kan du välja att öppna resultatlistorna som pdf-fil eller direkt i resultatsystemet OpenTrack. Under varje sträcka i OpenTrack kan du filtrera på resultaten i den åldersklass du är intresserad av.

Mer information om ÅM i terränglöpning hittar du här.

Stort tack till vår samarbetspartner S-market!

Kategorier:
Terränglöpning Tävling