Soligt och roligt när Stafettfesten invigde Baltic Friidrottsarena

På måndagskvällen var det äntligen dags för Stafettfesten Åland, där 97 anmälda lag gjorde upp om medaljerna efter att tävlingen blivit uppskjuten ett år från sitt ursprungliga datum. Tävlingen avgjordes i badande solsken och det var fullsatt både på läktaren och runt stora delar av löparbanan, när löpare, föräldrar, lärare och åskådare hejade fram sina favoritlag. Mer information om Stafettfesten finns här.

Bra jobbat alla deltagare och till er som är påväg till Stafettkarnevalen i Helsingfors: Lycka till!

Resultat och bilder från tävlingen finns längre ner på denna sida.

Det var fullsatt på läktaren och runt löparbanan då löpare och åskådare njut av det fina vädret och den nyinvigda arenan. Foto: Robin Engman.

Resultat

Via länkarna ovan öppnar du resultaten antingen direkt i resultatsystemet OpenTrack eller som en pdf-fil. Notera att flickor och pojkar sprang tillsammans i 4x800m högstadium, och att de därför finns i samma resultatlista men markerade som olika tävlingsklasser.

På ovanstående länk kan du se hur de olika skolorna stod sig mot varandra om man ser till antalet medaljer. Bland lågstadierna (klass 1-6) var det Strandnäs skola som samlade hela 3 guld, 2 silver och 2 brons, och därmed toppade tabellen. Bland högstadierna var det Godby högstadieskola som plockade 2 guld och 3 silver, tätt följd av Strandnäs högstadieskola som samlade ihop 2 guld, 2 silver och 3 brons.


Bilder från kvällen

Kategorier:
Stafett Tävling