Saku och Danielsson åländska mästare i terränglöpning

Det var ivriga löpare som gav sig iväg på de sex varven på banan i Jomala. Foto: Henrika Österlund

Under söndagen arrangerade IF Åland friidrott de åländska mästerskapen i terränglöpning vid Vikingavallen i Jomala. Ny åländsk mästare i herrklassen, den för dagen deltagartätaste tävlingsklassen, blev Sami Saku som ryckte från den regerande mästaren Isac Holmström på sista varvet. ”Vi såg det som ett träningspass och efter några minuter vila far vi iväg på ett pass till”, sade den nybakade åländska mästaren efter målgång och fick medhåll av konkurrenten Holmström. Bronsmedaljör i loppet, som avgjordes över 6000m, blev Viktor Gingsjö.

I övriga tävlingsklasser gjordes många fina resultat. På damsidan var det Karina Danielsson som tog hem segern, medan Valentin Bruma, Johnny Westerback och Lars-Erik Åkerblom segrade i de tre veteranklasserna. H17-klassen blev en spännande uppgörelse mellan Hannes Sjöblom, Henrik Ojala och Benjamin Eriksson, där den sistnämnda slutligen stod som segrare efter 4000m avverkad löpning. 

För juniorerna avgjordes den tredje och sista deltävlingen i S-markets terrängcup på samma bana lite tidigare under dagen. Många av de unga löparna deltog i sin tredje tävling på lika många veckor och belönades idag med prisutdelning efter avklarad terrängcup. Noterbart är bland annat syskonen Aron och Nora Lindblom som under söndagen deltog både i terrängcupen och ÅM, och alltså sprang två lopp i kort följd under dagen.

”Äntligen är tävlingssäsongen igång”, utbrast IF Åland Friidrotts ordförande Lucas Mattsson efter dagens tävlingar. ”Det är mycket roligt att se att vi äntligen har kunnat arrangera det här, vi har funderat mycket kring vilket format som skulle gå att genomföra under rådande omständigheter och slutligen föll det sig ganska naturligt att det blev terränglöpning. Terrängcupen är ett omtyckt koncept med lång tradition. Precis som förra året sände vi loppet live via vår Facebooksida så att även de som inte kunde vara på plats skulle ha möjlighet att följa loppet, men i år hade vi dessutom satsat lite extra med André Karring som kommentator. Nu ser vi fram emot att också inleda tävlingssäsongen på bana!”

Alla resultat, både från de individuella loppen och den totala poängställningen i S-markets terrängcup, hittas på hemsidan www.ifaland.net.

Bilder från dagens tävlingar

Kategorier:
Terränglöpning Tävling