Rekordstor Stafettfest i badande solsken

På måndagskvällen var det äntligen dags för årets upplaga av Stafettfesten Åland, där rekordmånga anmälda lag gjorde upp om medaljerna: Inte mindre än 128 lag från 15 olika skolor stod på startlinjen. Tävlingen avgjordes, precis som de senaste åren, i badande solsken och det var i stort sett fullsatt både på läktaren och runt stora delar av löparbanan, när löpare, föräldrar, lärare och åskådare hejade fram sina favoritlag. Mer information om Stafettfesten finns här.

Masstafetten på gräs brukar vara en av de mest populära stafetterna, så också i år. Foto: Sussie Mattsson.

Bra jobbat alla deltagare och till er som är påväg till Stafettkarnevalen i Helsingfors: Lycka till!

Vi vill från arrangörshåll tacka alla som ställt upp och hjälpt till inför och under kvällen. Alla funktionärer – alla från växlingskontrollanter och skyltbärare till hjältarna i uppropet, kaféet och kansliet har gjort ett enormt jobb med att se till att den största Stafettfesten någonsin blev en succé. Ett stort tack också till André Karring som höll uppe ångan och stämningen kvällen lång. Naturligtvis vill vi också rikta ett varmt tack till alla skolor och ledare för bra samarbete, alla löpare för att ni var med och till publiken för alla hejarop! Slutligen vill vi också rikta ett enormt tack till vår tävlingssponsor S-market som möjliggör att vi kan ordna detta arrangemang och som dessutom delade ut frukt till alla löpare efter målgång. Tack alla!

Resultat och bilder från tävlingen finns längre ner på denna sida.

Den fullsatta läktaren fick njuta av idel solsken och fina löparinsatser under kvällens gång. Foto: Mats Boman.

Resultat

Via länkarna ovan öppnar du resultaten antingen direkt i resultatsystemet OpenTrack eller som en pdf-fil. Notera att i några lopp sprang lag från flera olika klasser tillsammans, och att de därför finns i samma resultatlista men markerade som olika tävlingsklasser. I resultatsystemet finns även en notering om löparna i respektive lag, men detta baseras sig på de namn som uppgetts i samband med anmälningen och lagen kan ha ändrat löpare innan tävlingsstart.

På ovanstående länk kan du se hur de olika skolorna stod sig mot varandra om man ser till antalet medaljer. Föga förvånande var Ålands Lyceum den skola som samlat flest medaljer, då de var ensamma deltagare i gymnasieklassen. Desto mer konkurrens var det bland högstadierna, där det var Kyrkby som fick skramla mest med 2 guld, 2 silver och 2 brons. Allra jämnast var det dock bland lågstadierna, där hela nio skolor deltog. Segrande ur den striden gick Ytternäs med 2 medaljer av varje valör, följt av Strandnäs med 2 guld, 1 silver och 1 brons.

Stort tack till Stafettfestens tävlingssponsor S-market, som dessutom delade ut frukt till alla deltagande löpare!

Bilder från kvällen

Kategorier:
Stafett Tävling