Löpning och hopp under Ungdomsseriens andra deltävling

På söndagseftermiddagen den 5 februari gick den andra deltävlingen i Ungdomsseriens inomhusupplaga av stapeln i Eckeröhallen. För första gången på åländska banor i år stod det löpning på schemat, och 25 snabba deltagare från hela Åland hade samlats i Eckeröhallen för att göra upp.

Dagens starkaste lag var Jomala IK, som samlade ihop hela 57 poäng. Även IFFK och EIK gjorde dock starka insatser, och hemmaföreningen leder fortfarande.

Höjdtävlingen för P15 var en av de grenar som bjöd på en fin uppgörelse: Alfred Söreskog och Wilhelm Karlsson pressade varandra och slog personliga rekord båda två: 1,53 respektive 1,56.

Bland de äldre som deltog fanns också några fina prestationer som är värda att lyftas fram: Teodor Bergvall spräckte den mytomspunna gränsen 8 sekunder på 60m genom att springa på tiden 7,99 och öspelsklara sprintern Nathalie Braun slog nytt personligt rekord på 60m med tiden 8,69.

Bra jobbat alla deltagare! Resultat och bilder från tävlingen finns längre ner på denna sida.

Flickornas F15-lopp blev en jämn uppgörelse, och den här gången var det Saga Johansson från IFFK som korsade mållinjen först. Foto: Mikael Stjärnfelt.

Resultat

Via länkarna ovan kan du välja att öppna resultatlistorna som pdf-fil eller direkt i resultatsystemet OpenTrack. Under varje gren i OpenTrack kan du filtrera på resultaten i den åldersklass du är intresserad av.

Mer information om Ungdomsserien i friidrott hittar du här.


Bilder från deltävlingen

Kategorier:
Tävling Ungdomsserien