Stafettfesten bjöd på löparfest och dramatik

På måndagskvällen var det äntligen dags för årets upplaga av Stafettfesten Åland, där 90 anmälda lag gjorde upp om medaljerna. Kvällen inleddes med stor dramatik då en brand vid Baltichallen gjorde att första start fick skjutas upp med 30 minuter. Tävlingen avgjordes i badande solsken och det var i stort sett fullsatt både på läktaren och runt stora delar av löparbanan, när löpare, föräldrar, lärare och åskådare hejade fram sina favoritlag. Mer information om Stafettfesten finns här.

Bra jobbat alla deltagare och till er som är påväg till Stafettkarnevalen i Helsingfors: Lycka till!

Resultat och bilder från tävlingen finns längre ner på denna sida.

Mycket folk och fina löparinsatser präglade kvällens arrangemang. Foto: Sussie Mattsson.

Resultat

Via länkarna ovan öppnar du resultaten antingen direkt i resultatsystemet OpenTrack eller som en pdf-fil. Notera att flickor och pojkar sprang tillsammans i 4x800m högstadium, och att de därför finns i samma resultatlista men markerade som olika tävlingsklasser. I resultatsystemet finns även en notering om löparna i respektive lag, men detta baseras sig på de namn som uppgetts i samband med anmälningen och lagen kan ha ändrat löpare innan tävlingsstart.

På ovanstående länk kan du se hur de olika skolorna stod sig mot varandra om man ser till antalet medaljer. Bland lågstadierna (klass 1-6) var det detta år Ytternäs som toppade tabellen med 2 guld, två silver och ett brons, följt av Källbo med två guld. Bland högstadieskolorna var det ÖHS som plockade flest framgångar med två guld och två silver.

Stort tack till Stafettfestens tävlingssponsor S-market!

Bilder från kvällen

Kategorier:
Stafett Tävling