Nya åländska mästare korade under ÅM i dagarna två

Måndagen den 24 juli och onsdagen den 26 juli gick årets ÅM-tävlingar av stapeln på ett Baltic Friidrottsarena som badade i solsken under båda dagarna.

Bra tryck i blocken i herrarnas 200m-lopp. Bild: Sussie Mattsson.

Måndagens tävlingar bjöd på fina resultat både på löparbanorna och i fältgrenarna. Flest deltagare var det i fältgrenarna, där kastgrenarna (kula och diskus) samt längd drog mycket folk. Noteras kan särskilt att Ove Lehto (FUIA) tog hem segern i herrarnas kula, precis som han gjort praktiskt taget oavbrutet de senaste tre decennierna, på resultatet 10,61. På damsidan var det Cecilia Österlund från IF Nykarlebynejden som segrade på 10,28. Cecilia tog också silver i diskus bakom suveräna Hanna Rintamäki som kastade 35.05. Herrarnas diskus vanns av Anton Koli på 30,82. Längdhoppet vanns på damsidan av Amanda Gustafsson med 5,12, följt av sin syster Linn på 4,86. I H17-klassen var det Jonah Perjus som segrade. Eric Sjölund, nyss hemkommen från Öspelen på Guernsey, segrade över 200m med segertiden 23,05. Wilhelm Karlsson tog hem 800m för P15 på imponerande 2.18,29 och Alfred Söreskog sprang i ensamt majestät hem P15-klassens 300m häck på tiden 48,62.

Ett av onsdagens långa släggkast, här av Hanna Rintamäki. Bild: Mats Boman.

Under onsdagen, tävlingsdag 2, var det många högklassiga resultat som noterades. Herrspjutet blev en spännande uppgörelse med två kastare över 50m: Anton Koli snuvade Sebastian Diaz-Vargas på segern med tre ynka centimeter. I släggan hade vi långväga besök från Kangasalan Kisa, där Ilona Verho i damklassen vann med imponerande 52,20 medan lillebror Janne Verho vann P15-klassen på 48,90. Bästa åländska kastare blev Maria Holmberg i damklassen på 29,36 – mycket imponerande då Maria inte kastat slägga på några år och nu klämde till med personligt rekord i sitt första giltiga kast! I löpgrenarna gick det undan: Dagen inleddes med personliga rekord på 1500m hinder (inte en ÅM-gren, utan en distriktstävling) där både Wilhelm Karlsson och Nora Lindblom slog prydliga personliga rekord – och för Wilhelm Karlsson räckte tiden till att kvala till åldersklassens FM om några veckor. Över 100m var det Eric Sjölund som tog hem herrloppet på åländska årsbästat 11,28, före Julius Holmberg och Filip Lehtinen i H17-klasser som också gjorde bra tider. Damklassen vanns av Adina Renlund. Maryette Karring gjorde en imponerande bedrift då hon först vann 400m för damer och sedan följde upp det med vinst på 1500m. På herrsidan dundrade Julius Holmberg till med 52,11 på banvarvet – en tid som placerar honom på tredje plats i den nationella åldersklass-statistiken för i år.

Mer information om Öppna ÅM i friidrott hittar du här.

Bra jobbat alla deltagare! Resultat från tävlingen finns längre ner på denna sida.


Resultat

Via knapparna ovan öppnar du resultaten från kvällens tävlingar antingen som pdf-fil eller direkt i resultatsystemet OpenTrack. Under varje gren i OpenTrack kan du filtrera på resultaten i den åldersklass du är intresserad av.


Bilder från tävlingarna

Kategorier:
Tävling