Isac Holmström åländsk mästare i terränglöpning

Isac Holmström lämnade motståndet bakom sig på sista varvet. Foto: Christian Jansson

På onsdagskvällen avgjordes åländska mästerskapen i terränglöpning vid Vikingavallen i Jomala. Samtidigt anordnades också en distriktstävling i terränglöpning för de yngre åldersklasserna. ”Förhållandena var bra för terränglöpning och deltagarantalet ungefär i linje med vad vi hade förväntat oss med tanke på omständigheterna”, kommenterar Lucas Mattsson från arrangören IF Åland Friidrott. ”Först och främst är vi fantastiskt glada att vara igång med tävlandet igen.”

I seniorklassen för herrar segrade Isac Holmström efter en vass spurtuppgörelse med Pontus Sjöblom och Emil Söderlund på sista varvet. Tättrion gick relativt snabbt ifrån resten av fältet och löpte tillsammans hela loppet, tills Holmström ryckte i sista backen och skaffade sig ett försprång som höll hela vägen in i mål.

I H17-klassen segrade Malte Holmes, men på grund av avsaknad av föreningstillhörighet kunde han inte tilldelas ÅM-titeln som i stället gick till Benjamin Eriksson. 

Noteras kan också att hela tävlingen direktsändes via IF Åland Friidrotts Facebooksida. ”Det är helt nytt för oss, men vi ville erbjuda en möjlighet för de som inte kunde vara på plats att följa med tävlingen hemifrån. Det verkar ha varit ett lyckat koncept eftersom vi hade över 100 personer som tittade in under sändningen, så det kan nog hända att vi får upprepa det till någon tävling i framtiden,” avslutar Mattsson.

Fullständiga resultatlistor hittas på www.ifaland.net.

Bilder från tävlingarna

Kategorier:
Terränglöpning Tävling