Jomala vinnare då Ungdomsserien avgjordes

Uppdatering 1 april: Det har kommit fram att en av deltagarna i en av deltävlingarna hade hamnat i fel åldersklass i resultatlistorna, vilket gjorde att poängsättningen blev inkorrekt. Efter en kontrollräkning av poängen och en korrigering av misstaget visade det sig att detta föll ut till Jomalas fördel, och då det var så otroligt jämnt i toppen betyder detta även att segerpokalen byter ägare. I en tidigare version av detta inlägg stod det alltså att Eckerö segrade, men det är nu alltså uppdaterat.

Precis som förra året var det hemmaföreningen Eckerö IK som fick lyfta segerpokalen efter att de tre deltävlingarna var avslutade. Efter en korrigering av poängen bytte pokalen dock ägare till Jomala. Foto: Jimmy Pero.

Söndagen den 17 mars avslutades årets upplaga av Ungdomsserien då den tredje och sista deltävlingen avgjordes i Eckeröhallen. På startlinjen denna gång stod 41 ivriga idrottare från fyra olika föreningar, som gjorde upp grenarna kula, längd och höjd.

Hemmaföreningen Eckerö IK stod för en imponerande uppslutning då man hade hela 22 deltagare på plats, något som skulle visa sig bli nästan avgörande i totalställningen. Inför den sista deltävlingen var det Jomala som hade greppet om segern med en ledning på 44 poäng, men Eckerös fina avslutande insats innebar att det blev mycket jämnt. Segermarginalen blev hårfin: 285 poäng för Jomala mot Eckerös 282,5 poäng. IFK Mariehamn slutade trea på 76,5 och IFFK tog en fin fjärdeplats med 56 poäng. Hela den slutgiltiga poängtabellen finns på denna länk.

Jomala IK kammade hem Ungdomsseriens inomhuspokal före Eckerö IK.

Mer information om Ungdomsserien i friidrott hittar du här.

Bra jobbat alla deltagare och ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under dagen – utan er skulle vi inte kunna ordna Ungdomsserien! Ett speciellt tack också till vår tävlingssponsor Ålandsbanken. Resultat från tävlingen finns längre ner på denna sida.


Resultat

Via knapparna ovan öppnar du resultaten från kvällens tävlingar antingen som pdf-fil eller direkt i resultatsystemet OpenTrack. Under varje gren i OpenTrack kan du filtrera på resultaten i den åldersklass du är intresserad av.


Bilder från dagen


Tävlingssponsor

Kategorier:
Tävling Ungdomsserien